Maria Kofod Larsen om talentstrategi

Maria Kofod Larsens, EVP People, Communication & ESG fra Semler Gruppen A/S, foredrag den 28/02/2023.

Kampen om talenter aldrig har været større. Det er vigtigt at stille undersøgende spørgsmål for at engagere og inddrage medarbejderne i beslutningerne. Som leder er det afgørende at forstå sammenhængen mellem klare mål for medarbejderne og høj medarbejdertilfredshed.

Her er de vigtigste budskaber:

• Talentledelse er særlig vigtigt i dag, hvor  ”the war for skills & talent” aldrig har været større.

• For at benytte people-strategi som værdiskaber, var det vigtigt at starte med at få et overblik over hvad der var brug for i forretningen – også i fremtiden, og derefter tilpasse strukturen til at følge strategien – og ikke omvendt.

• Maria spørger ofte medarbejderne: hvad fungerer, hvad fungerer ikke? Hvad kunne I tænke jer mere / mindre af?

• Maria benytter sig også af et årshjul og talentudvikling samt spørgeskemaer fra Successfactors (SAP) og Microsoft Forms ved fx exit-samtaler. De kan se en korrelation mellem klare mål for medarbejderne og høj rating på medarbejdertilfredshed.

• Semler Academy tilbyder de eksterne forhandlere undervisning. Semler importerer og forhandler mange stærke bilbrands i Danmark, og hver 4. bil solgte bil i Danmark er fra Semler gruppen. Det er blandt andet brands som Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley og McLaren. Udover det dækker de også Agro markedet, har finansiering og mobility løsninger.

Tak for en inspirerende aften – med gode spørgsmål blandt publikum, og gode samtaler efterfølgende.