Steen Hildebrandt

When

24/05/2022    
16:00 - 18:00

Bookings

Bookings closed

Where

CBS – Solbjerg Plads, lokale SPs08 Djøf Aud.
Solbjerg Plads 3, Frederiksberg, 2000

Professor emeritus i organisations- og ledelsesteori, Aarhus Universitet, adjungeret professor, CBS

(Please note: This event will be in Danish)

Steen Hildebrandt vil berette om sin nye bog i ledelsesperspektiv, som han netop har udgivet:

Det bæredygtige velfærdssamfund – Verdensmålene som kompas

I korthed: Det danske velfærdssamfund er enestående i verden. Det blev udviklet i årene efter Anden Verdenskrig. Og udviklingen tog for alvor fart i årene efter 1960. I virkeligheden var det et umuligt projekt, men Danmark gjorde det og udviklede et fantastisk samfund. Jeg påstår i bogen: I alle disse år var man ikke særlig optaget af bæredygtighed. Man var optaget af produktivitet, produktion, vækst – og velfærd. Og det fik vi til fulde.

Men produktionen og væksten kom med en pris. Prisen hed ikke-bæredygtighed. Affald, forurening, tab af biodiversitet, ulighed, giftstoffer etc. Ikke-bæredygtigt byggeri, ikke-bæredygtigt landbrug, ikke-bæredygtig produktion, ikke-bæredygtig transport osv. Den pris skal nu betales, og det skal ske ved, at vi i de næste år vender udviklingen i Danmark – og i verden – i en mere og mere bæredygtig retning. Jeg påstår: Der er ingen vej uden om bæredygtighed. Vi har ikke noget valg. Vi skal tage bæredygtighed alvorligt. Vi må endnu engang gøre det umulige, nemlig udvikle et nyt samfund, et bæredygtigt velfærdssamfund. Det er Danmarks store chance i verden lige nu.

Om det handler bogen. Påstanden er, at de 17 bæredygtighedsmål, FN’s 17 verdensmål, er det vigtigste kompas, som vi lige nu har til denne store rejse. Verdensmålene skal bruges nu. Verdensmålene er ikke et problem, der skal løses, men en stor mulighed, der skal gribes.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Tilmeld dig her

Som medlem af IBC CBS er du velkommen til at medbringe op til to gæster gratis til dette event. Angiv i “Spaces” hvor mange personer (inkl. dig selv) som du tilmelder. Skriv også gerne en kommentar med navnene på dine gæster.

Bookings

Bookings are closed for this event.